Humanitární sbírka šatstva, textilií a domácích potřeb

Charita Zábřeh ve spolupráci s Městem Zábřeh pořádá jednorázovou humanitární sbírku oblečení, obuvi, lůžkovin, hraček a domácích potřeb. Sbírka se uskuteční ve dnech 14. - 16. června 2007. Zájemci mohou svůj dar donést do prostor bývalé Městské knihovny – budova v sousedství Muzea na Žižkově ulici. Dobrovolníci budou dary občanů přijímat ve všední dny (ČT a PÁ) vždy od 9 do 17 hodin a v sobotu od 9 do 12 hodin.

Sběrné místo

Konečným příjemcem vysbíraného materiálu bude Diakonie Broumov. Pracovníci tohoto občanského sdružení si shromážděný materiál odvezou v následujícím týdnu.

• letní a zimní oblečení, obuv (dámské, pánské, dětské)
  • lůžkoviny, prostěradla, ručníky, utěrky, záclony, láteky
  • peří, péřové a vatové přikrývky, polštáře a deky
  • domácích potřeby: černé a bílé nádobí, skleničky
  • hračky

• Přijímáme pouze věci, které budou zabaleny do igelitových pytlů nebo kartonových krabic tak, aby se nepoškodily transportem. V žádném případě nejsme schopni přijmout věci, které se mohou transportem zničit a dále ledničky, televize, nábytek, počítače.

Obecně by náš dar měl být takovým, aby neurazil důstojnost příjemce – tedy darovat bychom měli pouze to, čím bychom byli sami rádi obdarováni. Tato sbírka je však částečně výjimkou z těchto pravidel – broumovská Diakonie je schopná dále ekologicky zpracovat i již nenositelné šatstvo a starý textil.

Krom hmatatelné praktické pomoci lidem v nouzi (těm, kdo budou šatstvem obdarováni u nás či v zahraničí), je to vhodná příležitost jak v naší oblasti částečně vyřešit ekologickou likvidaci šatstva a látek, které by jinak skončili v komunálním odpadu a zatěžovali naše životní prostředí. Benefitem pak také je, že na dalším průmyslovém zpracování tohoto materiálu se podílejí lidé těžko zařaditelní do společnosti – lidé propuštění z výkonu trestu a lidé bez domova.

Děkujeme za to, že pomáháte!