Tříkrálová sbírka v roce 2004

Výsledky sčítání dle pokladniček
Odměna koledníkům

Tříkrálová soutěž!!!

Poselstvím a úkolem "pravých" Třech králů bylo šíření radostné zvěsti o Božím narození. Při sbírce nabízíme lidem možnost rozdělit se o svůj majetek s potřebnými. Učíme se darovat a nečekat odměnu, protislužbu. Učíme se být dárci radostnými. Jako vedoucí skupinek se také radujeme z toho, že nás skoro všude vítají přátelsky, že nám při koledování nikdo nezmrznul, že pokladničku pro její váhu už ani neuneseme a že už to máme za sebou a vše dobře dopadlo. Přestože již při organizování sbírky myslíme na trápení a těžké životní situace potřebných lidí, sami se potýkáme s organizačními těžkostmi, celá sbírka je vlastně o radosti. A tuto radost na začátku příštího roku dokážeme umocnit v jedné rodině, která ze svého přebytku, nebo také mála, přispěje do tříkrálové pokladničky a obdaruje třeba právě Vaši skupinku.

O co jde? Pro letošek jsme připravili tříkrálovou soutěž a pro výherce zajistili zajímavou odměnu. Vyhrát může také každý z nás!
Při lednovém koledování budeme totiž lidem mimo cukříku rozdávat také "Tříkrálovou vystřihovánku". Bude se jednat o tříkrálový motiv (např. kometu, siluety třech králů, …) z papíru, který si mohou dárci vymalovat a nalepit na okno.

Přihlásí se tímto ke sbírce, k podpoře charitního díla a takto organizované solidaritě s lidmi v nouzi. Přihlásí se tímto k tomu, že přijali skupinku třech králů a že dokáží sdílet problémy a potřeby bližních. Přihlásí se k tomu, že se - na rozdíl od věčných nespokojenců, bručounů a nejmenovaných televizních stanic - chtějí dělit převážně o ty "dobré zprávy". A znáte to: sdělená radost - dvojnásobná radost, na rozdíl od trápení které je pak poloviční. Naše společnost potřebuje více sdělených radostí proto, aby byla zdravá.

Po ukončení sbírky a spočtení výtěžku poslední pokladničky vylosujeme jednu z obcí ve kterých sbírka proběhla a pak také číslo domu. Nastane zkoumání zda dané číslo v obci/městě existuje. Pokud se bude jednat o obec/město s členěním na ulice bude vylosován také její název, pokud o sídliště budeme losovat číslo patra a bytu. Přijedeme na takto identifikované místo a budeme zjišťovat zda vylosovaná domácnost má v okně do ulice vylepenu tříkrálovou vystřihovánku.

Sponzor celé této akce, firma RPS Computers, pak pro tuto rodinu připravila hodnotný povánoční dárek - počítačovou sestavu s monitorem v ceně 15.000,- Kč! V případě, že rodina již bude počítač vlastnit, bude jí sponzorem poskytnuta technologie pro bezdrátové připojení k internetu a celoroční celodenní připojení zdarma! I tento výdobytek moderní techniky dokáže být nástrojem k šíření radosti, jde jen o to jak jej umíme využívat a kdo koho ovládá.

Pokud na uvedené adrese nebude motiv vylepen nebo se bude jednat o neobydlený objekt, navštívíme další vylosovanou adresu v pořadí.

Podrobná a přesná pravidla budou uveřejněna z druhé strany vystřihovánky a také Vy s nimi budete dopředu seznámeni (budou předány spolu s pokladničkami). O této soutěži se pokusíme dopředu informovat veřejnost také pomocí místních sdělovacích prostředků.

Předchozí - 'Úvodní slovo ...'Následující -'Výsledky sčítání dle obcí'