Logo OPZ Logo Podpory pečujících

Podpora pečujících osob v regionu ORP Mohelnice a Zábřeh

Registrační číslo projektu: CZ.03.2.60/0.0/0.0/16_064/0006335

____________

Aktuální informace od týmu projektu Podpora pečujících osob:

Milí pečující přátelé, s radostí jsme opět obnovili aktivity projektu pro vaše potřeby. Od června již naplno realizujeme osobní individuální podporu v domácnosti a znovu otevíráme Klub pro pečující v Zábřeze.

Aktivity budou realizovány za zvýšených hygienických opatření, které jsou uvedeny níže. Prosíme o jejich dodržování, abychom i s ohledem na vaše blízké předešli jakýmkoliv komplikacím.

Při návštěvě koordinátora, či odborníka prosíme o dodržení těchto zásad:

• Mějte nasazenou roušku
  • Před návštěvou i po si vydesinfikujte ruce, kliky a jiné často používané prvky domácnosti
  • Dodržujte odstup min. 1,5 metru
  • Pokud možno sedněte si s koordinátorem ven na zahrádku, případně pořádně vyvětrejte každou hodinu
  • V případě potřeby použijte rukavice, respirátor, či jiné doplňující pomůcky

Na společných setkáních zajistíme:

• Každému účastníkovi bude změřena teplota bezdotykovým teploměrem
  • Rozestupy 1,5 metru
  • K dispozici bude desinfekce, roušky a balená voda na pití

Pokud máte respirační potíže, nebo jste nachlazeni, prosíme, abyste svoji účast na setkání zvážili s ohledem na ostatní. Děkujeme.

I nadále jsme tu pro Vás na telefonu, Facebooku, Skypu, či formou živých přenosů na různá témata.

Pomůžeme Vám i se zajištěním ochranných pomůcek, nákupů, léků, obědů aj.

Neváhejte a obraťte se na nás s jakoukoli potřebou, či dotazem, rádi uděláme, co bude v našich silách. Jsme tu pro Vás!

Kontakty::

pro obce ORP Mohelnice: Bc. Lucie Habichová, tel: 730 806 122, email: pecujeme.mohelnice@charitazabreh.cz

pro obce ORP Zábřeh: Bc. Martin Smolka, DiS., tel: 730 806 121, email: pecujeme.zabreh@charitazabreh.cz

Aktuální informace o aktivitách projektu najdete i na Facebooku Podpora pečujících osob v ORP Zábřeh a Mohelnice.

Přejeme Vám pevné zdraví a budeme se těšit na kontakt s Vámi - Tým Podpory pečujících

_____________

Pozvánky na aktuálně pořádané akce:

cpp_projekt Informacni_den_sudkov_15_7 informacni_den_hanusovice_20_7 klub_pecujicich_sumperk brunch_cervenec_zabreh klub_cervenec_zabreh klub_srpen_mohelnice

Charita Zábřeh realizuje od 1. 10.2017 do 30. 9. 2020 projekt „Podpora pečujících osob v regionu ORP Mohelnice a Zábřeh“ podpořený z ESF OPZ.

Projekt je určen osobám, které pečují o svého rodiče či jinou blízkou osobu a potřebují praktickou pomoc, radu, nebo si jen tak popovídat a sdílet své zkušenosti.

Pečujícím osobám nabídne projekt zdarma individuální pomoc a poradenství (psychologickou pomoc, odpovědi na otázky jak získat příspěvek na péči, právní pomoc, informace ke kompenzačním pomůckám či dostupným odlehčovacím službám), podporu odborníků (psychologů, soc. pracovníků, profesionálních pečovatelů, zdravotních sester, fyzioterapeutů, nutričních terapeutů,…) zaměřenou na získání potřebných dovedností (mj. např. manipulace s osobami s poruchou hybnosti, zásady poskytování první pomoci, problematika výživy, komunikace s lidmi s demencí, kognitivní rehabilitace, reminiscenční techniky, úpravy domácího prostředí, vhodné pomůcky a jejich správné používání) a to vše v případě potřeby přímo ve jejich domácnosti či domácnosti osoby, o kterou pečují. Mimo to jim projekt nabídne možnost sdílet své zkušenosti s dalšími pečovateli ať už formou účasti na  pravidelných setkáních pečovatelů, worshopech či ve facebookové skupině, formou krátkodobých stáží v různých sociálních zařízeních (domovy, odlehčovací služby apod.) umožní pečujícím nejen získat praktické dovednosti, ale také se seznámit s nabídkou a způsobem poskytování péče v těchto zařízeních.

___________________________________________________________________________________ Logo OPZ Logo Podpory pečujících Logo OPZ

Charita Zábřeh realizuje od 1.7.2020 do 30.6.2022 projekt „Centra pro podporu pečujících osob Zábřeh a Šumperk“, registrační číslo CZ.03.2.63/0.0/0.0/19_098/0015344 podpořený z ESF OPZ.

Projekt je určen osobám, které pečují o svého blízkého či o jinou osobu a potřebují praktickou pomoc či radu odborníka nebo sdílet své zkušenosti s dalšími pečujícími.

Projekt navazuje na realizovaný projekt zaměřený na podporu pečujících osob v ORP Zábřeh a Mohelnice, který bude ukončen v září 2020 a reaguje na jeho dosavadní výstupy, které potvrzují potřebnost podpory pečujícím osobám. Díky partnerovi, kterým je o.p.s. Pontis Šumperk, bude v rámci nového projektu podpora pečujících osob rozšířena na území ORP Šumperk. Vzniknou dvě kontaktní místa pro pečující osoby, jedno v Šumperku v průběhu července 2020 a druhé v Zábřeze v průběhu října 2020. Pečujícím osobám nabídne projekt zdarma individuální pomoc a poradenství (psychologickou pomoc, odpovědi na otázky jak získat příspěvek na péči, právní pomoc, informace ke kompenzačním pomůckám či dostupným odlehčovacím službám), podporu odborníků (psychologů, soc. pracovníků, profesionálních pečovatelů, zdravotních sester, fyzioterapeutů, nutričních terapeutů,…) zaměřenou na získání potřebných dovedností (mj. např. manipulace s osobami s poruchou hybnosti, zásady poskytování první pomoci, problematika výživy, komunikace s lidmi s demencí, kognitivní rehabilitace, reminiscenční techniky, úpravy domácího prostředí, vhodné pomůcky a jejich správné používání) a to vše buď v zázemí kontaktního místa nebo v případě potřeby přímo ve jejich domácnosti či domácnosti osoby, o kterou pečují. Mimo to jim projekt nabídne možnost sdílet své zkušenosti s dalšími pečovateli ať už formou účasti na pravidelných setkáních pečovatelů, worshopech či ve facebookové skupině a pomůže pečujícím lépe a rychleji zvládnou náročné chvíle a krizové situace při poskytování péče.

Úzká spolupráce pracovníků projektu s partnery, kterými jsou města Zábřeh a Mohelnice a jejich odbory sociálních věcí, zajistí přenos informací o potřebách pečujících osob do rozvojových plánů dotčených lokalit a povede k vytvoření komplexního systému podpory pečujících na daném území.

Pečujete o svého nemohoucího rodiče či jinou blízkou osobu?

Potřebujete praktickou pomoc, radu, nebo si jen tak popovídat?

Pak je tento projekt určen právě Vám.

Neváhejte se na nás obrátit  na níže uvedených kontaktech:

Místo realizace (kancelář projektu): Farní 9, Zábřeh a Zámecká 11, Mohelnice

Koordinátorka projektu: Mgr. Barbora Miklasová, 736 509 407, email: projekty@charitazabreh.cz

Koordinátoři podpory pečujících osob:

Odložené nebo zrušené akce:

opatreni_akce_podpora_pecujicich brunch_ brezen_2020 klub_pecujicich_brezen_zabreh poruchy_autistického_spektra_zabreh poruchy_autistickeho_spektra_kraliky klub_pecujicich_duben_mohelnice

Archiv pozvánek na proběhlé akce: