Logo OPZ Logo Podpory pečujících

Podpora pečujících osob v regionu ORP Mohelnice a Zábřeh

Registrační číslo projektu: CZ.03.2.60/0.0/0.0/16_064/0006335

Pozvánky na aktuálně pořádané akce:

klub_pecujicich_prosinec_mohelnice brunch_prosinec klub_pecujicich_prosinec_zabreh

Charita Zábřeh realizuje od 1. 10.2017 do 30. 9. 2020 projekt „Podpora pečujících osob v regionu ORP Mohelnice a Zábřeh“ podpořený z ESF OPZ.

Projekt je určen osobám, které pečují o svého rodiče či jinou blízkou osobu a potřebují praktickou pomoc, radu, nebo si jen tak popovídat a sdílet své zkušenosti.

Pečujícím osobám nabídne projekt zdarma individuální pomoc a poradenství (psychologickou pomoc, odpovědi na otázky jak získat příspěvek na péči, právní pomoc, informace ke kompenzačním pomůckám či dostupným odlehčovacím službám), podporu odborníků (psychologů, soc. pracovníků, profesionálních pečovatelů, zdravotních sester, fyzioterapeutů, nutričních terapeutů,…) zaměřenou na získání potřebných dovedností (mj. např. manipulace s osobami s poruchou hybnosti, zásady poskytování první pomoci, problematika výživy, komunikace s lidmi s demencí, kognitivní rehabilitace, reminiscenční techniky, úpravy domácího prostředí, vhodné pomůcky a jejich správné používání) a to vše v případě potřeby přímo ve jejich domácnosti či domácnosti osoby, o kterou pečují. Mimo to jim projekt nabídne možnost sdílet své zkušenosti s dalšími pečovateli ať už formou účasti na  pravidelných setkáních pečovatelů, worshopech či ve facebookové skupině, formou krátkodobých stáží v různých sociálních zařízeních (domovy, odlehčovací služby apod.) umožní pečujícím nejen získat praktické dovednosti, ale také se seznámit s nabídkou a způsobem poskytování péče v těchto zařízeních.

Úzká spolupráce pracovníků projektu s partnery, kterými jsou města Zábřeh a Mohelnice a jejich odbory sociálních věcí, zajistí přenos informací o potřebách pečujících osob do rozvojových plánů dotčených lokalit a povede k vytvoření komplexního systému podpory pečujících na daném území.

Pečujete o svého nemohoucího rodiče či jinou blízkou osobu?

Potřebujete praktickou pomoc, radu, nebo si jen tak popovídat?

Pak je tento projekt určen právě Vám.

Neváhejte se na nás obrátit  na níže uvedených kontaktech:

Místo realizace (kancelář projektu): Farní 9, Zábřeh a Zámecká 11, Mohelnice

Koordinátorka projektu: Mgr. Barbora Miklasová, 736 509 407, email: projekty@charitazabreh.cz

Koordinátoři podpory pečujících osob:

pro obce ORP Mohelnice: Bc. Lucie Habichová, tel: 730 806 122, email: pecujeme.mohelnice@charitazabreh.cz

pro obce ORP Zábřeh: Bc. Martin Smolka, DiS., tel: 730 806 121, email: pecujeme.zabreh@charitazabreh.cz

Aktuální informace o aktivitách projektu najdete i na Facebooku Podpora pečujících osob v ORP Zábřeh a Mohelnice.

Archiv pozvánek na proběhlé akce: