Možnost sezónního přivýdělku - nabídka zaměstnání

Charita Zábřeh vyrábí již od roku 2000 ve své Chráněné dílně Palonín postavičky čertíků ze sušeného ovoce. Tyto figurky jsou typickým dárkem, který dostávají rakouské děti od svatého Mikuláše. Krampusy, takové je jméno čertíků v jejich domovině, vyrábí Chráněná dílna Palonín ve spolupráci s olomouckou firmou Hopi Popi. Dlouholetá spolupráce obou organizací byla v loňském roce rozšířena o výrobu malých košíků naplněných 200 g švestek nebo meruněk a o sáčky se směsí 250 g nejrůznějších druhů sušeného ovoce (meruňky, broskve, jablka, švestky apod.). Celkem vyrobili pracovníci Chráněné dílny 160 000 ks výrobků, které zamířily na předvánoční tuzemský i zahraniční trh.

Po loňském odchodu strategického partnera firmy Eastern sugar z českého trhu s cukrem, se CHD Palonín potýkala s problémy, jak zajistit náhradu za tuto objemově velmi významnou spolupráci. Jako příležitost se objevila možnost převzít kompletní výrobu sortimentu, který Hopi Popi před Vánoci nabízí a obchoduje. Tím dojde k rozšíření řady dříve již kompletovaných výrobků ještě o „velké“ košíky. Tyto bambusové košíky vyráběné ve Vietnamu, ručně pletené tamnějšími zemědělci, jsou naplněné sušeným proslazeným ovocem.

Košíky

V souvislosti s touto zakázkou dojde k navýšení předvánoční výroby v CHD Palonín o 125 %. Vzhledem ke kapacitním možnostem původního objektu CHD v Paloníně padlo rozhodnutí, že je nezbytně nutné najít pro letošní podzim nové prostory. Je třeba uložit tuny švestek, meruněk, banánů a dalších surovin z Turecka, USA, Číny i jiných zemí naší planety. Je třeba vytvořit pracoviště pro přibližně 60 lidí, kteří nám pomohou košíky vyrobit. Je třeba dodržovat hygienické a další specifické předpisy, které souvisí s výrobou potravin.

Toto zázemí pro podzimní a zčásti i zimní výrobu nově poskytne 1. patro v obchodním domě Jednoty v Lošticích. V současné době zde probíhají stavební úpravy, především zázemí zaměstnanců. Veškeré stavební a zařizovací práce budou hotovy do konce července tak, aby bylo možné začátkem srpna dovést suroviny a od 10. srpna spustit výrobu.

Spolu se stavebně technickou přípravou probíhá i hledání 34 nových zaměstnanců, kteří by se zakázkou palonínským pomohli. Jsou oslovováni lidé evidovaní na úřadech práce, ale vzhledem k sezónnímu charakteru práce i širší veřejnost.

Naše nabídka:
  • Obsazované pracovní pozice: pracovníci kompletace výrobků ze sušeného ovoce; pracovníci obsluhy fóliovacího stroje, skladník.
  • Pracovní náplní převážné většiny zaměstnanců bude vkládání ovoce do košíků tak, aby byl dodržen předepsaný vzor, který má ovoce vytvářet.
  • Práce je náročnější na jemnou motoriku a šikovnost, lépe se zvládá ve stoje.
  • Na uvedené pozice dokážeme zaměstnat i osoby zdravotně znevýhodněné, není to však podmínkou.
  • Nabízené pracovní uplatnění je na období od 10. srpna přibližně do konce listopadu 2008 (nejdéle dle úspěchu obchodování do poloviny prosince 2008).
  • Provoz bude organizován jako jednosměnný, v předpokládaném čase 6.00 - 14.30 hodin.
  • Hledáme zaměstnance převážně na plný - 8 hodinový úvazek.
  • Zaměstnanci budou odměňování individuálně, úkolovou mzdou.
  • Z důvodu práce s potravinami je podmínkou přijetí vlastnictví zdravotního průkazu - lze vyřídit u obvodního lékaře.
  • Pracovní uplatnění je nabízeno také jako krátkodobá brigáda, hlásit se mohou i studenti nebo důchodci.

Pro lepší představu jak vypadá finální výrobek si můžete stáhnout katalog, který představuje různé druhy sortimentu košíků.

V případě že máte zájem na představené zakázce pracovat, hlaste se a dále se informujte u personalistky Charity Zábřeh – Ing. Lenka Kročilová, tel. č. 583 412 587, email: zabreh@caritas.cz, mobil: 736 509 432.
V polovině měsíce července zájemce sezveme do prostor CHD Palonín, abychom jim zakázku blíže představili a aby si skládání košíků mohli vlastnoručně vyzkoušet.