Chráněná dílna Zábřeh

oprava hradní vlajky

Chráněná dílna Zábřeh byla založena na konci roku 2002. Zaměřujeme se na šití nových a opravy stávajících oděvů. Mezi sortiment patří převážně pracovní a církevní oděvy, ale také konfekční a zakázkové šaty, bytové doplňky. Od svého vzniku se zde šijí oděvy v běžných i atypických velikostech pro firmy i soukromé osoby. Kromě šití oděvů provádí klienti také jejich opravy.

Nabízíme šití a opravy:
  • pracovních oděvů – montérky, pracovní blůzy, kombinézy, oděvy pro zdravotnický personál, oděvy; do potravinářského provozu – bundy, fleese mikiny, vesty, haleny, kalhoty; šaty aj.
  • církevní oděvy – rochety, alby, kleriky
  • lůžkoviny – povlaky na polštáře, přikrývky, prostěradla, potahy (vhodné i pro nemocniční provoz)
  • bytové doplňky – ubrusy, prostírání, ...

Nabídku našich produktů můžete zhlédnout i případnou objednávku můžete provést v našem internetovém obchodě. Naleznete ho na www.charitazabreh.com/eshop

Chráněná dílna Zábřeh je jedním z projektů Sociálně aktivizačních služeb Charity Zábřeh. Chráněná dílna je sociálním projektem, který pečuje o osoby se zdravotním postižením tím, že jim poskytuje pracovní rehabilitaci.
Prostřednictvím ní klienti získávají nebo udržují své pracovní návyky, a také neztrácejí kvůli svému postižení kontakt s okolním světem, způsobený tím, že jsou dlouhodobě vedeni v evidenci úřadu práce. Chráněná dílna se nezaměřuje pouze na pracovní činnost svých klientů, ale také na mimopracovní aktivity, které jsou důležité při navazování a udržování sociálního a společenského rozměru služby, a na poskytování sociálního poradenství při uplatňován práv v běžném životě.

Posláním Chráněné dílny je zprostředkovat dlouhodobě nezaměstnaným osobám se zdravotním postižením v produktivním věku možnost kontaktu se společenským prostředím, sociálně terapeutickou činnost formou zaměstnání a sociální poradenství.

Cílem projektu je udržet případně obnovit pracovní návyky, komunikační dovednosti a sociální schopnosti uživatelů s důrazem na dosažení maximální samostatnosti.

Při poskytování služby se jedná o kombinaci klasického pracovněprávního vztahu zaměstnance a podpůrné sociální práce.

Kontakty:
Chráněná dílna Zábřeh, Masarykovo náměstí 7, 789 01 Zábřeh, tel.: 583 418 296, email: chd.zabreh@charitazabreh.cz
Vedoucí: Marie Kozáková, mobil: 736 509 436