Chráněná dílna Palonín

Logo Palonín

Projekt chráněné dílny zřídila Charita Zábřeh v roce 1999, aby tak reagovala na potřeby poměrně velké skupiny lidí v našem regionu. Touto skupinou jsou lidé se zdravotním a tělesným postižením, jejichž problémem je dlouhodobá evidence na ÚP a nemožnost najít pracovní uplatnění na otevřeném trhu práce. Vzhledem k jejich omezeným možnostem, zvýšené nemocnosti nebo potřebě speciálních podmínek je velmi náročné najít pro ně práci v běžných provozech , i když se jedná z ohledu těchto lidí o variantu nejvhodnější... V cílové skupině je několikanásobně vyšší procento nezaměstnanosti, než se oficiálně uvádí ve statistikách o celkové nezaměstnanosti v České republice.

Cílem projektu Chráněné dílny Palonín je pomáhat řešit lidem se zdravotním či tělesným postižením složité životní situace, do kterých se dostali důsledkem ztráty zaměstnání. Tato nepříznivá situace má na ně dopad jak v rovině sociální, tak i psychické a v konečném důsledku i zdravotní. Všechny tyto skutečnosti se dotýkají nejen jich samotných, ale i jejich rodin a celého okolí.

Od svého založení si dobýváme své místo na trhu. Naším programem není jen výroba zdobených svící, ale i výrobky z mikrodýhy, různé kompletační práce či balení 5g hygienického cukru.

Na počátku roku 2003 zřizujeme nové pracoviště v Zábřehu - zde zaměstnáváme švadleny na šití oděvů, pracovního oblečení, ubrusů, prostírání a podobně.

Těšíme se na Vaši zakázku a věřte, že se ji budeme snažit splnit k Vaši nejvyšší spokojenosti.

Ruční výroba svící

Výroba svící.
Jedná se o svíčky zdobených plátovým voskem. Realizovali jsme zakázku pro Senát ČR, který naše svíčky používá jako dárkové předměty při reprezentaci naší země a slavnostních příležitostech. Mezi našimi zákazníky patří reklamní agentura Kentaura, pro kterou jsme modelovali svíčky určené pro Český olympijský výbor a další. Rovněž jsme zahájili také prodej samotných plátových vosků školám a soukromým osobám. V sekci zdobení svíček jsou trvale zaměstnáni 4 lidé.

Nabídku našich produktů můžete zhlédnout i případnou objednávku můžete provést v našem internetovém obchodě. Naleznete ho na www.charitazabreh.com/eshop

Kontakty:
Chráněná dílna Palonín, Palonín 78, 789 83 Loštice, tel.,fax: 583 445 901