VI. ples Charity Zábřeh

Tradiční, v pořadí již 6 společenský večer Charity Zábřeh se uskuteční v pátek 3.února 2006 v 20.00 hodin v Katolickém domě. Společná zábava vždy přinesla něco dobrého lidem v rozličné nouzi – výtěžek byl každoročně použit na dobročinný účel. V posledních dvou letech putoval zisk na pomoc potřebným lidem v zahraničí – v roce 2004 jsme adoptovali ugandského chlapce, jehož od té doby stále podporujeme, a v roce loňském byl výtěžek odeslán na pomoc tsunami zdevastované Indonésii. Výtěžek z letošního plesu zamýšlíme využít ve prospěch klientů naší organizace.

kreslo

Ze získaných prostředků budou zakoupena křesla pro uživatele denního centra Domovinka. Naším záměrem je zakoupit křesla bytelná, s vyšším posedem a snadno omyvatelná. Z katalogu firmy Husička (velkoobchod nábytkem) jsme jako vhodný typ již dříve vybrali křesla Relax (viz fotografie). Jedná se o křeslo s dřevěnými madly a záhlavním opěradlem ve výši hlavy, pro zajištění snadné omyvatelnosti bude zvolen koženkový potah. Pro uživatele denního centra plánujeme nakoupit (dle výtěžku plesu) až 10 kusů těchto křesel, katalogová cena jednoho se pohybuje kolem 6.990,- Kč. Již předběžně byla s majitelem firmy dohodnuta výrazná sleva na zakázku (množstevní i zohledňující charakter naší organizace a účelu využití).

Současná křesla uživatelům sloužící jsou již nevyhovující. Dostali jsme je už jako použitý nábytek v roce 1997 darem z Holandska, v době, kdy jsme denní centrum otevírali. Za dobu používání jsou však již značně opotřebovaná a nevyhovují potřebám současné klientely. Naši uživatelé jsou postupem času více bezmocní, odkázaní na pomoc druhého a potřebují asistenci při většině úkonů během dne (hygiena, stravování, pohyb). Naše stávající křesla jsou pro ně příliš nízká, obtížně se z nich vstává a velmi těžko se zajišťuje jejich očista – nejsou omyvatelná a přitom značná část našich uživatelů je inkontinentních.

Bude nám potěšením na plese uvítat i Vás, přijďte spojit příjemné s užitečným: dobře se pobavit, poslechnout si kvalitní hudbu, "ošoupat" taneční boty a protočit partnerku na parketu, ochutnat kulinářské speciality a navíc s velkou pravděpodobností vyhrát hodnotnou cenu v bohaté tombole.

V rámci večera nás k tanci a poslechu pozve kapela Fofrovanka Uničov viz vlastní web , předtančení zajišťuje soubor scénického tance Intro. O kulinářský zážitek se v kuchyni postará tým pod vedením pana Eduarda Poláška (ex SnackBar). Pány (ale nejen je) čeká na baru točený Šerák.

Pokud nám chcete s propagací pomoci, je možné si zde stáhnout pozvánku i plakátek.

Předprodej vstupenek je zajištěn od 9. ledna přímo na sekretariátu, vstupenky je možné si zde přímo zakoupit nebo závazně zamluvit - Eva Polášková, tel 583 412 587, email: zabreh@caritas.cz